Dün akşam 21 sularında Hollanda’nın Grootebroek şehrinde, arabasıyla çocuğunun okuluna saldıran ve 20 metre kadar koridorda ilerleyerek hasar veren veli gözaltına alındı.

Saldırı sırasında okulda bulunan öğretmen ve öğrenciler 8. sınıfların veda toplantısı nedeniyle okulun spor salonunda bulundukları için yaralanan olmadı. Ancak velinin saldırıyı düzenlediği andan bir kaç dakika öncesinde tahrip olan koridorda oldukları bilgisi verildi.

Öğretmen ve öğrenciler yaralanmasa da, duydukları gürültü sebebiyle korku ve endişe içinde oldukları ve saldırıyı düzenleyen velinin çocuğunun o sırada okulda olmadığı bildirildi.

Saldırının sebebi henüz anlaşılamazken, gözaltındaki velinin sorgusu sürüyor. İlk bilgilere göre, okul idaresi ya da öğretmenleri ile yaşanan bir tartışmanın sebep olduğu düşünülüyor.

Belediye başkanı ve semt sakinleri, saldırının şokuyla olay yerine geldiler. Saldırı sırasında okulda bulunan öğretmen ve 25 kadar öğrenci başka bir binaya alındı ve psikolojik destek sağlandı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız
©SONHABER.EU