Hollanda’da yüzlerce çiftçi hükümetin tarım politikası ile ilgili kendilerini dikkate almaması ve bu nedenle imajlarının zedelendiği gerekçesiyle Den Haag kentinde büyük çaplı bir protesto gösterisi gerçekleştiriyor.

Ülkenin her bölgesinden traktörleriyle gelen Hollandalı çiftçiler, Den Haag’a çıkan bazı ana yolları trafiğe kapatarak tarım sektörünün politikasını protesto ediyor.

Hollanda'da polis çiftçileri durdurmak için Den Haag kentinde bazı bölgelere barikatlar yerleştirdi.

Polis ekiplerine destek olarak çevik kuvvet (ME) araçlarının Malieveld ve Binnenhof'a erişim yollarını kapattiği bildirildi.

Ülkenin dört bir yanından gelen çiftçiler yerleştirilen barikatları traktörlerle ezerek Malieveld meydanında toplanıyorlar  

Şuana kadar polis ve ME müdahalede bulunmazken, Belediye Başkanı Krikke'nin, ortaya çıkan durum hakkında polis yetkililerinden bilgi istediği bildirildi.

Hollanda'da üretici çiftçiler CO2 emisyonu konusunda gerekeni yaptık ve yarı yarıya düşürdük, şimdi yine yarı yarıya düşürmemiz isteniyor, buna karşın mazot yardımı, ürünlerin yeniden fiyatlandırılması gibi destek paketlerinin yıllardır yürürlüğe konmamasından şikayetçiler.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın  

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!