Hollanda’da kayıtlı çalışan sayısı 160 bin kişi azalarak 8,9 milyon kişiye düştü.

Özellikle gençler arasında işini kaybedenlerin sayısı 25 bin kişi birden artarak adeta rekor kırdı. Nisan ayında 25 binini gençlerin oluşturduğu 41 bin kişinin daha işini kaybetmesiyle toplamda işsizlerin sayısı 341 bine ulaştı.

İşsizlik sigortası uygulama enstitüsü UWV tarafından açıklanan verilere göre ise; Nisan ayında işsizlik maaşı alanların sayısı 292 bine ulaştı. Böylece aylık işsizlik maaşı başvuruları 74 bin oldu. Normalde haftada 9.400 yeni işsizlik başvurusu alan UWV salgın döneminde bunun ortalama haftada 14.700 olduğunu ekledi.

Bir önceki aya göre işini kaybedenlerin sayısı %56 artarak endişe verici boyutlara ulaşmış oldu. Sendikalar ikinci destek paketiyle oluşacak işsizlik dalgasınının önüne geçmek için hükümetle görüşmeler yaptıysa da şu ana kadar bir gelişme sağlanamadı.

İşsizlik bütün sektörlerde yayılırken en çok işini kaybedenler; temizlik, kültür, lokanta ve kafe çalışanları ve tabi geçici işlerde çalışanlar taşeron işçiler oldu. Bunlar arasında yoğunluk ise 15 ila 25 yaş arası çalışan gruplarında görüldü.

Normalde CBS, işsizlik gibi istatistik bilgilerini 3 ayda bir açıklıyordu ancak salgın nedeniyle bu verileri her ay açıklamaya karar verildi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız

Haber: Habernet