Yaklaşık 20 hanenin kapısına çizilen semboller semt sakinlerinin geç saatlerde sokağa dökülmesine sebep oldu. Hanelerin hemen hemen hepsinin Müslüman ve Türk aileleri olması dikkatlerden kaçmadı.

Tersinden çizilen ‘barış’ sembolü semt sakinlerinde şok etkisi yarattı ve saldırganların hangi mesajı vermek istediği konusunda kafalarda soru işaretleri oluşturdu. 60’lı yıllarda barış sembolü olarak kullanılan sembol tarihçiler tarafından Hristiyanlığın alaşağı edilmesinin sembolü olarakta yorumlanmaktadır.

Olay yerine intikal eden DENK partisi meclis üyesi Doğukan Ergin: ‘’Saat 21:30 surlarında semt sakinleri tarafından endişeli telefonlar aldıktan sonra belediye başkanı dahil bütün ilgili birimleri bilgilendirdim. Akşamın ilerleyen saatlerinde çok sayıda polis ve belediye memuru gerekli incelemeleri başlattılar. Gece saatlerinde ise bütün semboller belediye ekipleri tarafından silindi.’’

Schiedam belediyesinin derhal adım atmasını olumlu değerlendiren Ergin faillerin bir an evvel yakalanmasını ifade ettikten sonra olayı yakından takip ettiğini ve gerekli adımların atılacağını beyan etti.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız
©SONHABER.EU