Şirketlerin büyüklük ve sabit giderlerinin durumuna göre değişecek olan sabit gider desteğini en fazla 50 bin euro olabilecek ve haziran ayından eylüle kadar geçerli olacak.

Ekonomi ve iklimden sorumlu devlet bakanı Mona Keijzer, Avrupa Komisyonu’nun bu desteği onayladığını ve hükümetin ikinci destek paketi kapsamında yapılacak başvuruların https://www.rvo.nl/tvl adresinden yapılacağını açıkladı.

Yaklaşık 1,4 milyar euronun hazırlandığı destekten, 800 bin civarından işçinin çalıştığı işyerlerinin faydalanması bekleniyor. Şartlar arasında şirketlerin haziran ve eylül arası döneminde en az %30 gelir kaybı yaşadıklarının belirlenmesi gerekiyor.

Aynı şekilde vergi dairesinin konuyla ilgili destek ve kolaylıklarından faydalanmak için ise https://www.belastingdienst.nl/coronavirus adresinden müracaat edebilecekler.

Yukarıda bahsi geçen ikinci destek paketi hakkında bilgi almak ya da başvuruda bulunmak içinse https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2020/05/20/kamerbrief-noodpakket-2.0 veya https://www.kvk.nl/coronaloket/ adreslerini ziyaret etmeleri gerekiyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız

Habernet