Temsilciler Meclisine uygulamanın 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren başlayacağını bildiren Van Veldhoven küçük plastik şişelerde depozito ücretinin 15 kuruş olduğunu belirtti. 

Bu sayede çevre kirliliğinin önüne geçmek isteyen hükümetin,küçük plastik şişelerine depozito uygulanmasına fabrikaların sıcak bakmamasından dolayı tamamen kutu içecek üretimine geçmesinden çekindiği için iki yıl sonra da kutu içeceklerine de depozito getirilmesini planladığı öğrenildi.

Van Veldhoven, depozito uygulamasının geri dönüşüme fazlasıyla katkı sağladığına dikkat çekerek, yıllık 900 milyon küçük plastik şişe üretildiğini ve bunun 100 milyonunun çöpe veya geri dönüşüme atılmadığı için çevre kirliliğinde büyük rol oynadığının altını çizdi.

Süpermarketlerin daha fazla iş ve masraf olması nedeniyle bu uygulamayı desteklemediği aktarılıyor. Fabrikaların yeni uygulamaya karşı nasıl bir tutum sergileyeceği ise merak konusu oldu.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız
©SONHABER.EU