Laboratuvar ortamında yapılan testlerde, anne sütünden elde edilen antikorların virüsü etkisiz hale getirdiği tespit edildi. 

Anne sütünde bebeği birçok bakteri ve virüsten koruyan antikorların bulunduğu biliniyordu. Bu durumun koronavirüse yakalanan annelerde otomatik olarak sütlerinin bebeklerini korumak için antikor üretmeleri Fikrini akla getirdi. 

Amsterdam UMC'nin anne sütü bankası çalışanları, kendisi de bir doktor olan anne sütü bağışçısının bu Fikrini değerlendirdi ve testler yaptı. Sonuç oldukça umut verici çıktı. 

UMC umut verici gelişme üzerine koronavirüs bulaşan ve iyileşen 30 anneden süt aldı ve araştırma sonucunda hepsinde virüse karşı antikorların bulunduğu tespit edildi. 

Anne sütü daha sonra pastörize edildi yani ısıtıldı ve yapılan ikinci kontrolde hala koronavirüse karşı gerekli antikorları taşıdığı belirlendi. 

Şimdi uzmanlar bir adım daha ileri giderek, boğazda takılan ve oradan akciğere inen koronavirüsü henüz akciğere inmeden durdurmak için anne sütünden minik buz kalıpları üretmeyi ve hastaların ağzında yavaşça erime sonucu, üst solunum yollarındaki virüslerin etkisiz hale getirilmesini amaçlıyorlar. 

Süt olarak içildiğinde mideye inmesi ve oradan kana karışarak vücudu virüse karşı dirençli hale getirmesi mümkünse de tedavi için en hızlı yolun buz kalıpları olduğu düşünülüyor. Hastalığı henüz kapmayanlar için de, üst solunum yollarında koruyucu bir tabaka oluşturacağı tahmin ediliyor. 

Emma çocuk hastanesinde bulunan bin civarındaki anne sütlerinden günlük 100 mililitre bağışta bulunmayı kabul etti. Araştırmacılar şimdi koronavirüs bulaşmayan annelerin sütünde de bu antikorların bulunup bulunmadığını ve varsa ne kadar yoğun olduğunu tespit etmeye çalışıyorlar. 

Ayrıca kendisi Farkında olmadan koronavirüs bulaşan ve iyileşen annelerin de antikor taşıma ihtimali oldukça güçlü olarak görülüyor. 

Koronavirüse karşı ilaç çalışmalarında bu ilginç gelişme ayrı bir umut sebebi oldu.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU