Öğretmenlerden birinde hastalık belirtileri görülmesi sonucu yapılan testin pozitig çıkması üzerine diğer personele de test yapıldı ve 3 kişide daha virüs bulundu. Bunun üzerine virüs saptanan 4 kişi karantinaya alınırken okuldaki diğer tüm çalışanlar da teste tabi tutuldu. Ancak test sonuçları bugün okula ulaşan diğer personelin durumu ile ilgili bilgi verilmedi.

Güney Limburg GGD (Belediye Toplum Sağlığı Merkezi) bulaşıcı hastalıklarla mücadele sorumlusu Christian Hoebe, okulun kapatılmasının sözkonusu olmadığını ve bütün velilerin durumla ilgili bildilendirildiğini, karar için test sonuçlarını beklediklerini beyan etti.

Ailelerden çocuklarının durumlarını takip etmeleri ve herhangi bir hastalık belirtisi durumunda sağlık kuruluşlarıyla irtibata geçilmesi ancak normal okula gönderilmeye devam etmeleri istendi.

Okulda yapılan incelemede, koronavirüse karşı alınacak tedbirler ve hijyen kurallarına uygunluk kapsamında kontrollerin yapıldığı, herhangi bir eksiklik olmadığı belirtildi.

Daha sonra alınan bir kararla öğremcilerin de test edilebileceği açıklandı. Veli ya da öğretmenlerin herhangi bir öğrencinin hastalık belirtileri taşıdığından şüphelenmeleri durumunda test yapılacak. Öğrencilere testler normal okulda ve bir toplantı odasında yapılarak çocuklar için psikolojik olarak daha rahat bir ortam sağlanacak.

Şimdi herkesin aklında, benzer virüs bulaşlarının diğer okul ve öğretmenler için de olup olmadığı sorusu var. Ülke genelinde ailelerin çocuklarını takip etmeleri ve bir belirti durumunda okul dairesi ve sağlık kuruluşlarıyla irtibata geçmeleri tavsiye ediliyor.

Her ne kadar Hollanda genelinde salgın gözle görülür bir şekilde gerilemiş olsa da, yeni bir dalganın oluşması endişesi devam ediyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız

Haber: Habernet