Başkent kulislerinden medyaya sızan bilgilere göre, bu yeni paket ilk iki paketten daha az cömert olacak ve Faydalanacak şirket sayısı da sınırlı sayıda kalacak. 

Hükümeti oluşturan koalisyon partilerinin üzerinde anlaşmaya varmak üzere olduğu bildirilen paketin 1 Ekimde yürürlüğe girmesi bekleniyor. 

Paket kapsamına, devlet desteği olmadan varlıklarını devam ettiremeyecek olan şirketlerin alınması düşünülüyor. Bunlar arasında kafe ve restoran işletmeleri ile kültürel alanda Faaliyet gösteren şirketlerin olması bekleniyor. 

Üçüncü pakette yer alacak en önemli değişiklik ise; halen %20 gelir kaybı yaşayan şirketlerin çalışanlarına %90'a varan maaş desteği içeren diğer paketlerden sonra yeni pakette gelir kaybı oranı %30'a çıkarılıyor. Aynı şekilde maaş desteği de %90 oranından %80,%70 ve %60 gibi oranlarda adım adım düşürülecek. 

Hollanda'da hükümetin koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan ekonomik krizde şirketler için açıkladığı ilk paket Mart ayında yürürlüğe girmiş ve Haziran'a kadar devam etmişti. Paketin kapsamının 20 milyar euroya kadar çıktığı tahmin ediliyor. 

İkinci destek paketi ise Haziran'da başlamış ve 13 milyar euro büyüklüğünde olarak açıklanmıştı. Yeni paketle ilgili henüz bir rakam telaffuz edilmezken, 2021 yaz sonuna kadar geçerli olacağı belirtiliyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!