yayımlanan haberde, Kampanyanın mimarı sivil toplum kuruluşu Exxpose'un kurucularından Natasja Bos, birçok insanın fuhuş ticaretinin kurbanı olduğunu savunuyor.

İmza toplayanların İsveç ve Fransa yasalarını örnek aldığı öneride, fuhş işçilerinin yerine fuhş yapmak için para ödeyenlerin cezalandırılması isteniyor.

Amsterdam'da 'vitrin kadınları' yasaklanıyor

Geçtiğimiz temmuz ayında Amsterdam'ın ilk kadın Belediye Başkanı Femke Halsema, genelevleri ile bilinen Red Light District'te (Kırmızı Fener Sokağı) çalışan fuhş işçilerini korumak adına yeni bir düzenleme üzerine çalıştıklarını duyurmuştu.

fuhş işçilerinin turistlerin bakışları altında aşağılandığını ve fotoğraflarının çekildiğini vurgulayan Haselma, değişiklik planlarının birkaç senaryodan oluştuğunu belirterek bunların 'vitrin uygulamasının sonlandırılması, genelev sayılarının azaltılması, şehir merkezindeki genelevlerin kapatılarak başka yerlere taşınmaları' olabileceğini söylemişti.

Yasal fuhşu tamamen yasaklamayı istemediklerini vurgulayan Haselma, "Biz ABD’de olduğu gibi fuhşu kriminalize etmek istemiyoruz, amacımız bu sektörü kontrol altına alıp, çalışanların hakkını daha iyi korumak" diye konuşmuştu.

Hollanda’da fuhuş resmi olarak 2000 yıllında yasallaştırıldı. Fuhş işçilerinin, ticaret odasına kayıtlı olmaları ve diğer meslek gruplarında olduğu gibi gelir vergisi ödemeleri gerekiyor.

Resmi rakamlara göre, sadece başkent Amsterdam'da 7 bin kişi sektöründe çalışıyor. işçilerinin yaklaşık yüzde 75'i düşük gelirli olan Doğu Avrupa ülkelerinden geliyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın  

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!

Kaynak: