Koronavirüs salgını nedeniyle işini ve gelirini büyük oranda kaybeden ancak bir işyerinde sözleşmesi olmayıp geçici olarak çalıştığı için herhangi bir ödenek alamayan taşeron işçilere UWV’den beklenen haber geldi.

Yarından itibaren korona ödeneği için başvuruda bulunabilecekler.

UWV cuma günü açılacak özel başvuru bölümünün 3 gün içinde yetişmeme ihtimalini göz önüne alarak net bir açıklama yapmamıştı. Ancak haftasonu yapılan hazırlıklar sonucu, yarına bu kişiler için başvuru noktalarının aktif hale geleceği ve mesai saatiyle birlikte çalışmaya başlayacağı açıklandı.

Taşeron işçiler, eğer şubat ayı içinde en az 400 euro kazandıkları bir işte çalışmışlar ve nisan ayında da bu gelirlerinin en az yarısını kaybetmişlerse, TOFA (Taşeron İşçiler Geçici Uyum Düzenlemesi) için başvuruda bulunabilecekler.

Mart ve nisan aylarında işsizlik ödeneği için UWV’ye başvurmuş olanlar TOFA’dan faydalanamayacak. Hak kazananlar ise mart, nisan ve mayıs ayları için brüt 550 euro ödenek alacaklar.

UWV başvuruları 4 hafta içinde değerlendireceklerini ve hak kazananlara ödemelerin, karardan sonra 10 gün içinde yapılmasını planladıklarını açıkladı.

Önümüzdeki günlerce binlerce başvuru bekleyen kurumun hazırlıklarını buna göre yaptığı umut ediliyor. Ancak ortalama 5 haftalık bir süre bekleme süresi bir çok kişi için oldukça uzun bir zaman.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız
 

Habernet