Bu artış Zararlı Hayvanlar Bilgi ve Destek Merkezi KAD’a yardım için yapılan çağrılarla belirlendi.

Problemlerını kendi yöntemleriyle çözerek herhangi bir haşere ile mücadele kurumundan yardım istemeyenlerin sayısının çok daha fazla olduğu tahmin ediliyor.

Geçen yılın aynı döneminde 1235 olan şikayet sayısı bu yılın ilk altı ayında 1903’e ulaştı. Bu bilgileri paylaşan Zararlı Hayvanlar Bilgi ve Destek Merkezi (KAD), şikayet artışının sebebi olarak insanların koronavirüs salgını nedeniyle evde daha çok vakit geçirmelerini gösterdi.

Evde daha çok vakit geçiren insanların doğal olarak haşere ve diğer zararlı canlılarla daha sık karşılaştıklarını söyleyen uzmanlar, sürecin hayvanların davranışlarını değiştirdiğini tahmin ettiklerini eklediler.

Aynı şekilde, hayvanların virüs taşıyor olma endişesinin de, insanların daha sık şikayette bulunmasının bir diğer sebebi olduğu tahmin ediliyor.

Belediyelerin bu konuda üzerlerine düşeni yapmadılarını söyleyen KAD müdürü Bastiaan Meerburg, sorunun son yıllarda gözle görülür biçimde büyüdüğünü ve gereken mücadelenin yapılmadığını belirtti.

Temsilciler meclisinde 2014 yılında alınan bir kararla, zararlı hayvanlarla mücadele konusunda daha doğru adımların atılmasının beklendiğini ancak sonucun yetersiz olduğunu ekledi.

KAD, haşere ve zararlı diğer hayvanlarla mücadelenin tüm ükeyi ilgilendiren genel bir sorun olduğunu ve merkezi bir sistemle takip edilmesi gerektiğini savunuyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız
©SONHABER.EU