Raporda ev pazarının gidişatı hakkında detaylı bilgiler verilirken, yeni ev inşasının düzenli olarak devam etmesi gerektiğine dikkat çekiliyor. Ancak bu şekilde sürekli artan ihtiyacın karşılanmasının mümkün olduğu ifade ediliyor.

Rapora göre; şu an Hollanda’da 331 bin ev açığı var. Bu da ülke genelinde bulunan toplam ev sayısının %4,2 oranına denk geliyor. Bunun 2035 yılına kadar %2’ye düşürülmesi gerekiyor.

Bakan Ollongren, ev ihtiyacının artarak devam edeceğini söylerken, 15 yıl sonra Hollanda nüfusunun 18.8 milyon olmasının beklendiğini ekledi.

Koronavirüs salgının sonucu oluşan ekonomik kriz nedeniyle yatırımcıların yeni ev projelerine pek istekli olmadıklarını ekleyen bakan, bu dönemde ev talebinin de düştüğünü açıkladı.

Öte yandan, 2019 yılında 71.500 yeni ev inşa edilirken, bu sayı 2020 için 55.000 olarak gerçekleşti. Ancak 2021’de 50.000’e düşmesi bekleniyor. Daha sonra bir toparlanma sürecine girilmesi bekleniyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız

Habernet