26/27 Ekim tarihlerinde Hollanda Diyanet Vakfı Kadın Kolları tarafından organize edilen Kadın Kolları Çalıştayı, HDV camilerinde kadın kolları yönetiminde gönüllü olarak çalışan hanım kardeşlerimizi bir araya getirdi. 

İki gün süren kamp programı Kur-an’ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra HDV Başkanı, Deventer Din Hizmetleri Ataşe’si ve Lahey Din hizmetleri Müşavir Vekili birer konuşma yaparak cami hizmetinin önemine değindiler.

Türkiye’den Çalıştay’a davet edilmiş olan uzmanlar; Sema Yiğit, Dr. Fatma Bayraktar Karahan ve Hüseyin Arı’nın yaptığı konuşmalarla devam eden Çalıştaya, Hollanda’dan da psikolog, pedagog, media uzmanı ve değerli cami yöneticisi ve din görevlileri Kadın ve Aile yönetiminin profesyönelleşmesine katkıda bulunacak konuşmalar yaptılar.

Hollanda Diyanet Vakfı Genel Koordinatörü Cevdet Keskin’in HDV Vakıf Çalışmaları; Kadın ve Aile Başkanı Meral Çelik’in de Kadın ve Aile çalışmaları ve hedefleri hakkında bilgiler sunduğu programda,  Makbule Bilgiç ney taksimiyle katılımcılara manevi bir atmosfer yaşattı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın    

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!