Yarın için parçalı bulutlu ve giderek ısınan bir hava beklenirken, cuma günü termometreler 33 dereceye kadar yükselecek. Özellikle Hollanda'nın güneyinde tropik bir hava beklenirken, ülkenin geri kalanında normal bir yaz günü geçirileceği tahmin ediliyor.

Hollanda'nın kuzeyinde yer alan adalar bölgesinde ise sıcaklıkların 30 dereceyi bulacağını ve 7 şiddetinde esecek rüzgarın da etkisiyle tam da bronzlaşma şartlarının oluşacağını bildiren uzmanlar, sahillerde yoğunluk oluşması ihtimalinin kaçınılmaz olduğunu söylüyorlar.

Tropik havanın geliş haberi üzerine hazırlıklara başlayan sahil belediyeleri,  güvenlik ve tedbirlere uyulması konusunda uyarıların yanısıra polis ve diğer sahil güvenlik birimlerini alarma geçirdi. Ayrıca sahillerde daha fazla cankurtaran görevlendirileceği de açıklandı.

Sahil beldelerinin yanı sıra iç kesimlerdeki belediyeler de, karantina günlerinin ardından gelen yağmurlu günler sebebiyle açık havaya çıkamayan ya da yazın tadını çıkaramayan halkın huzur ve güven içinde bir haftasonu geçirmesi için ekstra tedbirler alıyorlar.

Ancak bu sıcak ve güzel yaz havasının çok sürmeyeceği ve temmuz ayının giderayak yine bir sürpriz yapmasıyla pazar gününün yağmurlu geçmesi bekleniyor.

Cuma gününün Kurban bayramının da ilk günü olması sebebiyle, kurban kesecek Müslümanların hava sıcaklığını göz önünde bulundurmaları ve hazırlıklarını ona göre yapmaları tavsiye ediliyor. Kesimhanelerde sıra ve korona tedbirlerine uyularak kesilecek kurbanların etlerinin taşınması ve korunması için de ayrıca gerekli ön hazırlıklar için uyarılar yapılıyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
 

Habernet