Belediyelerin yaşadıkları mali sıkıntı sebebiyle halka verdikleri temel hizmetlerin aksama noktası geldiğinin vurgulandığı mektupta; yolların ve yeşil alanların bakımı, sportif ve kültürel faaliyetlerin devam ettirilmesi ve sağlık hizmeti sunulması gibi ana konularda sorun yaşanmasının an meselesi olduğuna dikkat çekildi.

Belediyeler eğer hükümetten bir çözüm gelmezse, yetkilerinin olduğu tek alan olan yerel vergilere zam yapmak zorunda kalacaklarını bildirdiler.

Hollanda Belediye Birliği (VNG) adına yapılan açıklamada belediyelerin genel olarak durumlarının kritik olduğunun bilindiğini ancak koronavirüs salgını sebebiyle yaşanan ekonomik kriz sonrası daha da kötü duruma düşmelerinin beklenen bir durum olduğu belirtildi. Birlik hükümetten bu çağrıyı ciddiye almasını istedi.

Hükümet daha önce yerel yönetimleri desteklemek için 566 milyon euroluk bir destek paketi ayırmıştı ancak bunun yetersiz olduğu ortaya çıkmış oldu. Temsilciler meclisinde perşembe günü konunun görüşülmesi ve VNG’nin politikacılara durum hakkında bilgi vermesi bekleniyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız
 

Habernet