Dünya corona virüsüyle mücadelesini sürdürürken Hollanda’da Başbakan Mark Rutte’nin ailesinden üzücü bir haber geldi. Rutte’nin annesi Mieke Rutte-Dilling 96 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Hükümetten bugün yapılan açıklamada, Mieke Rutte-Dilling’in 13 Mayıs’ta hayatını kaybettiği ve corona virüsü önlemleri nedeniyle Cuma günü (22 Mayıs 2020) aile içinde bir törenle toprağa verildiği duyuruldu.

Açıklamada Başbakan Rutte’nin sözlerine de yer verilirken, “13 Mayıs çarşamba günü değerli annem Mieke Rutte-Dilling 96 yaşında hayatını kaybetti. Ailem ve ben, bizimle uzun zaman geçirebildiği için minnettarız. Şimdi ona veda ediyoruz ve yakın gelecekte yokluğuyla baş edebilmeyi umuyoruz” ifadeleri kullanıldı.

BAKIMEVİNDE CORONA ÇIKMIŞTI

Mieke Rutte-Dilling, Lahey’de bir bakımevinde yaşamını sürdürüyordu. Corona virüsü salgını başladıktan sonra söz konusu bakımevinde de vakalar ortaya çıktı. Yerel basında yer alan haberlere göre önlemler kapsamında oğlunu göremeyen Mieke Rutte-Dilling’in, ölümünden kısa süre önce yapılan testlerinde virüse rastlanmadığı belirtiliyor.

Ancak yapılan resmi açıklamada Dilling’in ölüm sebebine ilişkin detay verilmedi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız