Hollanda’da Amsterdam Üniversitesi’ne İzmir Ege Üniversitesinden staj için başvuran bir Türk öğrencinin ‘Barış Pınarı Harekatı’ gerekçe gösterilerek programa kabul edilmediği hakkında basında ve sosyal medyada çıkan haberler üzerine Amsterdam Üniversitesi bir açıklama yayımladı.

Amsterdam Üniversitesi haberi doğrularken, Üniversite çalışanın kararını doğru bulmadığını ifade ettiler. Amsterdam Üniversitesi, Türk öğrenciden özür dilediklerini, Kökeni veya politik motivasyonu asla kimseyi reddetmek için bir sebep olmamalıdır açıklamasında bulundu.

Amsterdam Başkonsolosluğu kınama mesajı yayımladı

Amsterdam Başkonsolosluğu sosyal medyadan konuyla ilgili bir kınama mesajı yayımladı. Yayımladığı kınama mesajı şöyle;

Amsterdam Üniversitesi’ne staj için başvuran bir öğrencimizin Barış Pınarı Harekatımız gerekçe gösterilerek programa kabul edilmediği hakkında basında ve sosyal medyada yeralan haberler üzerine anılan üniversite ile temas edilmiş ve Başkonsolos Arıkan, Bilim Fakültesi Dekanı ile görüşmüştür. 

Üniversitenin konuyu ciddiyetle üst düzeyde ele aldığı anlaşılmaktadır. Bu hassas konuyu takip etmeye devam edeceğiz. Hiçbir öğrencinin ırkçılığa, ayrımcılığa ve düşmanca yaklaşıma maruz kalması kabul edilemez ve buna müsamaha gösterilemez.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın  

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!