22 yaşındaki Youssra geçen yıl aralık ayında dört aylık hamile olduğu süreçte aşırı rahatsızlığı nedeniyle sağlık ocağına başvurduğu halde, burkalı olduğundan dolayı güvenlik görevlisi tarafından içeriye alınmadı.

Yüzünü açtıktan sonra içeriye alınan Youssra’nın ağır hasta olduğu anlaşıldı. Aynı gece hastanede kalan Youssra ertesi gün apandisitten ameliyat oldu. Flevo Hastanesi Brandpunt+ kurumunun yaptığı araştırma sonrası yaşanan olaydan dolayı özür diledi.

Hastane yaptığı açıklamada, "Din, köken veya yönelimden bağımsız olarak tüm hastalar Flevo Hastanesi'ne kabul edilir." "Başka bir başlangıç ​​noktası, ilgili kişi yüzünü örten kıyafetler giyse bile akut acil bakımın her zaman sağlanmasıdır."

Hollanda’da 1 Ağustos 2019'da yürürlüğe giren yasada, kişilerin, eğitim, sağlık sektörü, toplu taşıma araçları ve devlet dairelerinde yüzlerini tanınmayacak şekilde tekstil, maske veya kask gibi unsurlarla kapatması yasaklanmıştı.

Yasada, yasağın geçerli olduğu söz konusu yerlerde çalışanların, burkalı kadınların yüzünü açmasını veya binayı terk etmesini isteyebileceği, buna uyulmadığı takdirde ise polisin devreye girebileceği ve kişinin ceza alma riski olduğu belirtiliyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız
©SONHABER.EU