Tahliye edilen Hollandalılar önce başka bir Avrupa ülkesinde karantina altına alınmaları bekleniliyor. İki hafta sürecek sağlık kontrollerinin ardından Hollanda'ya getirilecekleri bildirildi.

Çin'de AB vatandaşı 600 kişi var

Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun Kriz Yönetiminden Sorumlu Üyesi Janez Lenarcic ve Sağlık ve Gıda Güvenliğinden Sorumlu Üyesi Stella Kyriakides, Brüksel'de basın toplantısı düzenleyerek, Komisyonun koronavirüsü salgınına ilişkin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Komisyonun üye ülkeler arasında koordinasyon görevi gördüğünü kaydeden Kyriakides, halihazırda koronavirüsüne karşı bir tedavi bulunmadığını anımsattı.

AB'nin salgına ilişkin "karmaşık ve sürekli değişen" durumu yakından takip ettiğini belirten Kyriakides, birliğin genel anlamda hazırlıklı olduğunu ve talep edilmesi durumunda üçüncü ülkelere bilgi paylaşımı ve destek sağlayabileceğini söyledi. 

Lenarcic ise "Çin'de bulunan AB vatandaşı yaklaşık 600 kişi tahliye edilmek istediğini bildirdi. AB, bu kişilerin tahliyesi için gerekli yardımı sağlayacak ve koordinasyon rolünü sürdürecek." açıklamasında bulundu.

Bu çerçevede AB'nin tahliye maliyetinin yüzde 75'ini karşılayabileceğini ifade eden Lenarcic, Çin ile iş birliğinin de iyi bir şekilde yürütüldüğünü aktardı.

Avrupa Birliği, Çin'de bulunan AB vatandaşı yaklaşık 600 kişi tahliye edilmek istediğini bildirdi. Bu kişilerin tahliyesi için gerekli yardımı sağlayacak ve koordinasyon rolünü sürdürecek. açıklamasında bulundu.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU