Sabah kahvaltısında dün bir araya gelen işadamlarına HOKAF’ın yol haritasını belirledi.

HOKAF Başkanı Mustafa Duyar, yaklaşık 80 kişiden ve basın mensuplarından oluşan davetlilere hitaben yaptığı konuşmada,” Hollanda’da yaşayan yaklaşık 50 bin Karamanlı bulunmaktadır. Bu insanlarımızn büyük ve küçük ölçekli binlerce işveren bulunmaktadır. Bu bir araya gelişimizin sebebi birlikte elele vererek daha ne gibi güzel hayırlı işler yapabiliriz, diyerek karşılıklı görüş alışverişinde bulunmaktır” dedi.
Daha Sonra HOKAF Yönetim Kurulu üyesi ve eski başkanı Mehmet Kabakyer, HOKAF olarak geçen 2 yıllık süre içinde yapılan çalışmaları ve yapımlasını ön gördüğü işleri anlattı.



Sosyal ve kültürel çalışmalara ağırlık verdikleri 2 yıllık geçen sürenin değerlendirmesinin ardından Kabakyer,” Çalışmalarımız şeffaf,bağımsız bir federsayon olarak dil, din, kültürel çalışmalar olarak gelecek nesillerimize yönelik olarak sürecektir. Bu yüzden Gençlik kollarımız, Kadın Kollarımız, Kültürel faaliyet birimlerimiz oluşturuldu. Bu kollarımızın bundan sonra HOKAF adına daha da verimli işler yapacaklarına inanıyorum” dedi. Kabakyer, Karamanlı işadamlarından Nebi Sancar’ı davet ederek kendisine Karamanlı iş adamlarını bir çatı altında toplamak için görev verildiğini duyurdu.



Kendisi için bu görevin bir sürpriz olduğunu belirten Nebi Sancar, bu görevi seve seve yerine getirmek istediğini belirterek, başarılı olmak ve güzel işlere imza atmak için gerek başkanlarla gerekse Karamanlı işadamları ile karşılıklı istişare ederek hizmet etmeyi kabul etti.
Karamanlı İşadamı Cemal Özer, HOKAF’ın kuruluş aşamasında tecrübesi ile Karamanlıların yanlıların yanında bulunan Benelüks Trabzonlular Derneği Başkanı işadamı Aydın Bakya söz alarak birer konuşma yaptılar.



Konuşmacılar, Hollandalı Türkler olarak birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulduğu şu günlerde HOKAF’ın çalışmalarını takdirle karşıladıklarını söylediler ve başarı dileklerini ilettiler.

©SONHABER.EU