Hollanda'nın Utrecht kentinde ikamet eden Özyürek ailesinin haftasonu yaşadıkları hırsızlık vakasıyla birlikte dünyası yıkıldı.

başlarına geleni AD gazetesine anlatan baba Ahmet Özyürek, 14 yaşında ki kızı Edibe'nin epilepsi hastası, kısmen görme engelli olduğunu ve zihinsel olarak yaşıtlarından çok daha geriden geldiğini belirtti. Edibe'nin bu nedenle tekerlekli sandalye kullandığı ve baba Ahmet Özyürek'in kızını Volkswagen transporter aracıyla engelliler için gündüz bakım evi, hastaneye ve alışveriş merkezine götürdüğü ifade edildi.

Geçtiğimiz haftasonu aracının tornavida ile zorlandığını fark eden Özyürek, aracını bu kez güvenlik açısından kendi mahallesinde bulunan başka bir sokağa park etti. Ancak baba Özyürek bu şekilde önlem almak istesede, hırsızlar aracını çalmayı başardı.

2007 yılında 6 bin euro'ya Volkswagen transporter aracını engelli kızına göre tasarlayan Özyürek, gelirinin yüksek olması sebebiyle devletin bu konuda yardımcı olmadığını belirtti. Tamamen kendi imkanlarıyla kızına göre tasarladığı aracın çalınmasının ardından, kızını hiç bir yere götüremediğini söyleyen Özyürek, sigorta şirketinin geçici süreliğine verdiği aracın kızı için birşey ifade etmediğini aktardı.

Özyürek, bu durumda ne kızının ne kendilerinin bir yere gidemediklerini ve yeni araç alıp tekrar kızı için tasarlamasına maddi gücünün yetmeyeceğini dile getirdi. Talihsiz olayın görgü tanıkları veya başka bir yerde aracını görenlerden polise ihbarda bulunmalarını rica eden baba Özyürek, aracın koyu mavi ve plakasının 17-VGX-7 olduğunu belirtti.