7 yıldır Son Haber için köşe yazan ve haber peşinde koşturan Yavuz Nufel’in bu ayrılma kararını değerlendiren Son Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aşıran, “ Yavuz abimizin kararına saygı duyuyorum. Son Haber ve Avrup’daki Türkçe Medyanın önemli isimlerinden olan Yavuz Ağabey, kolay kolay yeri doldurulamayacak bir gazetecidir. Kendisi ile birlikte çalıştığımız süre içinde sadece biz değil, meslek adına bir çok gazeteci arkadaşımız kendisinden çok şeyler öğrendik. Bilindiği üzere kendisi aynı zamanda şairdir. Son yıllarda sahne çalışmalarına ağırlık veriyordu. 2018 yılında yeni projeleri olduğunu, gazeteciliğe serbest gazetecilik yaparak devam edeceğini belirten Yavuz ağabeyimiz ayrılmak istediğini belirttti. Onun bu kararına karşı bize saygı duymak düşerdi. Bundan sonraki çalışmalarında kendisine başarılar diliyoruz ve her zaman yanında, destekçisi, projelerinde başarılı olması için dua edeceğimizi şahsım ve tüm Son Medya ailesi adına belirtmek isterim. Her şey için kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Gazeteci, Şair, Yazar Yavuz Nufel ise Son Haber’den ayrılma kararını değerlendirdiği açıklamasında, “ 2018 yılının Mart ayında meslekte 41. Yılım olacak. ( 41 kere maşallah ) Bu meslekte emeklilik olmaz, boş durmak olmaz. Fakat diğer çalışmalarımla birlikte eskisi kadar gazetecilikte verimli olmadığım düşüncesi ile birlikte tek kişilik oyunlar yazıp sahnelemek gibi projelerim var. Yüz gizli yüz adlı bir çalışmam yarım duruyor. 7 Yıldır Son Medya ailesinin içindeyim, bu kararı vermek biraz zor olsa da yaş ilerliyor, tercihlerimizi iyi yapmak zorundayız. 7 yıl süresince binlerce unutulmayacak anı ile birlikte mesleğimin zirvesine, yüz binlerce okura Son Haber sayesinde ulaştım. Gazeteciliğe zamanım el verdiğince serbest olarak devam etmek istiyorum.” dedi.

Son Haber’deki okurlarınıza, sosyal medyadaki takipçilerinize bir mesajınız olacak mı şeklinde sorumuza ise Yavuz Nufel ağabeyimiz mizahi bir dille cevap vererek,” Siz illaki benden bir basın bildirisi istiyorsunuz anlaşılan” dedi ve haber yayına hazırlanırken aşağıdaki notu gönderdi.

Yavuz ağabeyimizin sorumuza karşılık yolladığı mesaj şöyle:

Son Haberdeki saygıdeğer dostlarım, okurlarım; sosyal medyadaki takipçilerim;
7 yıldır yazıp çizdiğim, haber peşinde koşturduğum SonHaber’den fiilen ayrılmış bulunuyorum. Gönül bağımın ve dostluğumun daha önce görev yaptığım Ekin Dergisi, Demet Tv, Sesver, Radyo Deniz, Türkiye Gazetesi, Haber7, Kanal Avrupa’daki dostlarımla olduğu gibi SonHaber’dekilerle de devam edecektir. Her şey için başta Ömer Aşıran kardeşim olmak üzere Son Medya ailesinde birlikte çalıştığımız herkese teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.

Saygılarımla
Yavuz Nufel
Gazeteci/ Yazar / Şair

Editörün Notu: Sevgili Yavuz ağabey, bu meslekte senden çok şey öğrendik, İlelebet, öğretmenimiz, ustamız, üstadımızsın. Ayrılma haberini duyunca kendi adıma çok üzüldüm fakat sahne çalışmalarında neler yapacağını az çok bildiğim için senin adına sevindim. Her şey için teşekkür ediyor, başarılı ve sağlıklı uzun bir ömür diliyorum.