AB ülkelerinde yaşanan mülteci krizini ve sığınmacıların yaşadıkları zor şartları görmezden gelen dernek, Af örgütü tarafından hazırlanan raporda yer alan '' Türkiye sığınmacıları Suriye'ye geri gönderiyor '' ifadesini sebep göstererek, Pazartesi günü Yunanistan'ın Türkiye'ye göndereceği sığınmacıların gönderilmemesini istedi.

Sözde Türkiye'de sığınmacıların korku içinde yaşadığı ve Suriye'ye geri gönderildiklerini rapor eden Af Örgütü'nün AB'de özellikle Yunanistan sınırında mültecilerin yaşadığı içler acısı durumu hiçe sayarak milyonlarca Suriyeli vatandaşa zor günlerinde kucak açmış Türkiye'yi eleştirmekte.

Bu durumlarda Türkiye'ye ilk sesini çıkaran, halkını ikna edemeyen ve kabul ettiği sığınmacılara halen kalıcı bir düzen kuramayan ve mümkün mertebe onlara kapılarını kapatmak isteyen Hollanda'da gelmesi de düşündürücü olarak nitelendiriliyor. Hatta PvdA partisi Türkiye ile AB'nin vardığı anlaşmanın iptal edilmesini isteyecek kadar ileri gidiyor.

Sığınmacılara AB'ye geldikleri günden bu yana edilen eziyetler, atılan iftiralar, yaşadıkları zorluklar ve ülkelerinde istenmemesini acaba hangi kurum denetleyip rapor edecek bu da ayrı bir merak konusu oldu.

SONHABER.EU