Hollanda Diyanet Vakfı Hollanda genelinde 100 genci , 2015 Aralığın son iki haftasında, Umreye götürmek üzere başlattığı proje beklenenden de fazla ilgi görüyor.

Hollanda Diyanet Vakfı Yönetim Kurulu kararı ile alınan doğrultusunda neden böyle vbir proje sorusuna HDV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Malkoç, “Çünkü, yaşamış olduğumuz ortamda umreye en fazla gençlerimizin ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Gençlerimizin dinimizin en kutsal sayılan mekanlarını görmelerini ve şuurlu bir şekilde sağlam adımlarla hayatlarına yön vermelerine katkıda bulunmak için” şeklinde cevap verdi.
Projenin asıl amacının ise “HDV Camilerine devam eden gençleri umreye götürerek onların hayatlarında önemli bir etki yaratmak ve böylece her türlü aşırılıklardan uzak orta yolu seçmelerine katkıda bulunmak, Peygamber Efendimiz’in yaşadığı, ayak bastığı yerleri görmelerini sağlamak şeklinde formüle edilebilir.

Gençlerimizin yapacakları bu umre seyahatinden yaşadıkları şehirlere döndüklerinde, hem kendi hayatlarına hem de çevrelerine pozitif katkı sağlayacaklarına inanıyoruz” sözleri ile açıklayan Malkoç, Normalde kişi başı 1550 Avro olan Aralık Ayı Umre masrafının 750 Avro’su Vakıf BV tarafından karşılanacağını, geri kalan 800 Avro’nun ise kişilerden katkı payı olarak alınacağını söyledi.

Öğrenci lerin ise öğrenci olduklarını belgelemeleri halinde katkı payı olarak 700 avro ödeyecekleri belirtildi.,Başvuurların bu ayın 20’sine kadar devam edeceği belirtilen açıklamada, Gidiş tarihi’nin 20-21.12.2015; Dönüş tarihinin ise 02-03.01.2016 olduğu bildirildi.

Daha geniş bilgi ve başvuru için: www.diyanet.nl

©SONHABER.EU