Seyahat sektöründe özellikle gençler için paket programlar hazırlayan GoGo seyahat bürosu, kendilerine dadanan bir haraççı nedeniyle polise suç duyurusunda bulundu.

Kendini çeşitli isimlerle ve mesleklerle tanıtan bir kişi seyahat dünyasını haraca bağlamaya çalıştı. Telegraaf gazetesine gönderdiği maillerle de kendini göstermeye çalışan bu sahtekar hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Şirkete gelen tehditlere ve hakaretlere karşı suç duyurusu yapan GoGo seyahat acentesi ana merkezi Sundio ‘nun sahibi Gert De Caluwe, gazeteye verdiği açıklamada, “her şey müşteriler için olan web sitemize gelen can sıkıcı mesajlarla başladı” dedi.

Daha sonra hakaretler ve çalışan personele yönelik tehditler aldıklarını söyleyen De Caluwe, “Dün bir GoGo çalışanımız bilinçli olarak verilen telefonu aradı ve Zwolle’de randevu yapmaya çalıştı. Ancak bu adam bizi sözde elinde olan cinsel ilişki veya uyuşturucu ve alkol kullanımı ile ilgili videoları ifşa etmekle tehdit etti. Bu davranışı bizim için sınırı aşan şey oldu. Bu nedenle polise suç duyurusunda bulundum” dedi.

Bu tehditkarın kendini farklı adlarla tanıttığını belirten De Caluwe, “Aralarında Boskamp ve Veldman gibi isimlerin de bulunduğu değişik adlar kullanıyor. Bir keresinde de TV sunucusu Alberto Stegeman olarak tanıtmış. Konuşmalarından çıkarttığımız kadarı ile bu adam, birçok tur operatörünü de tehdit ediyor. Tam bir deli, ya intikam peşinde ya da para koparmaya çalışıyor” ifadesini kullandı.

Telegraaf gazetesi ise aynı adamın kendileri ile de kontağa geçmeye çalıştığını ve hatta Transavia şirketinde çalışan bir hostes olarak lanse ettiğini belirtiyor. Transavia ile kontağa geçen gazete, şirkette böyle birinin çalışmadığını öğrendiklerini ve verilen email adresinin de sahte olduğunu vurguluyor.

© SONHABER.NL