Tüketici ve Pazar Denetleme Kurumu (ACM), haciz bürolarının çok fazla hata yaptıklarını ve kişiler üzerinde yersiz baskı uyguladıklarını belirtti.

Bazı haciz bürolarının çalışma sistemleriyle insanların rencide edildiğini belirten ACM, haciz bürolarının muhattap oldukları insanların genelde düşük gelirli ve çok borcu olan kişilerden oluştuğuna dikkat çekti.ACM, bu insanların haksız pazarlık yöntemlerine maruz kaldıklarını ve yapmadıkları anlaşmanın ödeme koşullarına zorlandıklarını bildirdi.

Tüketicinin şikayet ettiği bir diğer konu ise genelde ödemeleri gereken borcun ne kadar olduğuna dair bilgi verilmemesi. Haciz bürolarının yasal olarak hakları olmadığı halde ekstra masraf alıp almadıklarını gelen bildirilerden göremediklerini belirten tüketiciyi ACM de haklı buldu. Başka bir şikayet konusu da haciz bürolarının yetkilerinin olmadığı halde bir çok şeye yetkileri varmış gibi tüketiciyi kandırdığı ortaya çıktı. Haciz bürolarının bankaya el koyma veya ev eşyalarını alıp satmak gibi bir yetkisinin olmadığı aktarıldı.

ACM haciz bürolarında yaşanan sorunları Finans Piyasaları Denetleme Kurumu (AFM) ile birlikte çözmek istediklerini ve tüketicinin de haciz bürolarıyla ilgili yaşadıkları sorunları ConsuWijzer'a bildirmeleri ricasında bulundu.

SONHABER.EU