Sonhaber olarak SGK müdürlüğünden konuyla ilgili bilgi talebinde bulunduk.





Bu konuyla ilgili SGK müdürlüğünden gelen açıklamayı sizlerle paylaşıyoruz.





SGK müdürlüğünden gelen açıklama aynen şöyle;





‘YUPASS programı kapsamında yer alan ülkelerden Fransa hariç olmak üzere Almanya için T/A 11, Avusturya için A/TR 3, Belçika için BE/TR 111 (B.T.8) ve Hollanda için N/TUR 111 sağlık yardım hakkı formülleri bulunan sağlık sigortalılara sadece acil hallerde sağlık yardımı verilecektir. Sağlık hizmeti sunucuları tarafından acil haller dışında sağlık yardımı verilmesi durumunda sağlık yardım masrafları kurumumuzca karşılanmayacaktır.





Sosyal Güvenlik İl müdürlükleri/ sosyal güvenlik merkezlerine yukarıda belirtilen sağlık yardım hakkı formüllerinden birini ibraz eden sözleşmeli ülke sigortalılarına, sağlık hizmet sunucularından sadece acil servislerinden sağlık hizmeti alabilecekleri hususunda bilgi verilecektir.’





Ayrıca SGK, teknik altyapı sorunlarından kaynaklı olarak mevzuatın yıllardır eksik uygulandığını, ancak 2 Eylül tarihinden bu yana mevzuatın gereğinin yerine getirilmeye başlandığını açıklamasında ifade etmiştir.





Yurtdışında yaşayan gurbetçiler Türkiye’ye geldiklerinde hastalandıklarında istedikleri doktora gidip verilen ilaçları eczanelerden rahatlıkla alabiliyorlardı.





Yani Türkiye’de geçici süre ile bulunan gurbetçiler SGK’ya başvurup YUPASS numarası alarak tüm sağlık hizmetlerinden yararlanabiliyordu. Ancak 2 Eylül’den itibaren yapılan değişiklikle SGK geçici süre ile ülkemizde bulunan gurbetçilerin yararlanacağı sağlık hizmetlerinden sınırlama getirildi. Acil haller dışında doktora giden gurbetçilerimizden ücret alınacaktır.





WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın





©SONHABER.EU
Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!