Gurbetçilerin sadece Karaman’da 1 aylık sezonda 3 milyon liradan fazla sıcak parayı şehir ekonomisine kazandırdıkları kaydedildi.





Memleketindeki esnaf ve sanatkarın kazanması için bazı ihtiyaçlarını öteleyen, Türkiye'deki ucuzluk avantajını kullanarak alışverişini ülkesinde yapan gurbetçiler çarşı pazarı hareketlendirdi.





Avrupa’da yaşayan Karamanlı gurbetçiler memleketinden ayrılırken ekonomiyede olumlu katkıda bulunduğunu yazan yerel İmaret gazetesi, gurbetçilerin 1 ayda 3 milyon liradan fazla parayı kentteki esnaflara bıraktığını duyurdu.





Her gurbetçi aile en az 1000 euro bıraktı





Her yıl olduğu gibi bu yılda yurt dışında yaşayan Karamanlı gurbetçilerin bir çoğu izinlerini geçirmek üzere memleketleri Karaman’a geldi. Yıllık izinlerini Karaman’da geçiren gurbetçiler akrabalarını ziyaret ederken, memleketlerinde alışveriş yapmayıda ihmal etmedi. Ortalama her gurbetçi ailenin en az 1000 euro bıraktığı Karaman’da 1 ay içerisinde 3 milyon lirayı geçen bir sıcak para esnaflara can suyu oldu.





Memleketlerinde harcıyorlar





1 Euro’nun Türkiye’de 6 lira ya eşdeğer olması gurbetçilerin büyük avantajı oldu. Yurt dışında 10 euroya aldıkları bir ürünü memleketlerinde 20 liraya almaları bir çok gurbetçinin yıllık alışverişlerini memleketlerinde yapmasına vesile oldu. Gurbetçiler 1 yıl boyunca kullanacağı özellikle konfeksiyon ürünlerini burada alarak yurt dışına götürdü.





Genellikle izinlerini kurban bayramına denk getiren gurbetçiler artık yavaş yavaş Karaman’dan ayrılmaya başladı. İzinleri biten gurbetçiler yeniden yaşadıkları ülkeye dönmeye başladı.





WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın





Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!