Samanyolu Yayın Grubu’na ait televizyon kanalları ve radyoları bir önceki gece 00.00 ‘dan itibaren TÜRKSAT’tan çıkarıldı.
Samanyolu grubuna ait Samanyolu TV, Samanyolu Haber TV, Mehtap TV, Yumurcak TV ve Dünya TV’nin de aralarında bulunduğu 13 televizyon ve radyo kanalının yayının kesilmesi Türkiye’de olduğu gibi yurtdışında da tartışmalara neden oldu.
Samanyolu grubuna ait olan ve TÜRKSAT’tan çıkarılan TV ve radyoların 2024 yılına kadar TÜRSAT ile sözleşmesinin olduğunu ileri sürülürken, Tv ve radyoların fişinin çekilmesi Samanyolu grubu çalışanları tarafından hüzün ve gözyaşı ile karşılandı.

Öte yandan yayınların kesilmesi ile ilgili olarak Türksat’ın 10 Ekim 2015 tarihinde Samanyolu Yayıncılık Hizmetleri A.Ş’ye gönderdiği ihbarnamede grubun Türksat üzerinde kiraladığı bantla ilgili sözleşmenin yenilenmeyeceği, 30 iş günü sonunda yayınların kesileceği belirtiliyor.
Samanyolu yayın grubu ile Kayyum’a geçen İpek Medya grubuna ait televizyon kanalları daha önce de Digiturk platformundan çıkarılmıştı.
Gülen Cemaati mensupları ve sempatizanları yayınların kesilmesi ile ilgili olarak sosyal medya üzerinden Türkiye Hükümetine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ver yansın ederken, büyük çoğunluk tarafından memnuniyetle karşılanıyor.
Samanyolu grubuna ait yayın organlarının belli süredir Türkiye ve Hükümet alyehine yayın yaptığını ileri süren vatandaşlar, Cemaate ait yayınların Türkiye’de ve Fransa’da meydana gelen terör olaylarına bakış açılarının bile Cemaatin ne kadar Türkiye aleyhine yayın yaptığının görüldüğünü ifade ediyorlar.



Kısa bir süre önce Ankara Tren Garında meydana gelen terör saldırısı sonucu onlarca insanın ölmesinden adeta Hükümeti sorumlu tutan Zaman Gaztesi’nin o günkü nüshası ile Paris’de meydana gelen terör saldırısı sonrasındaki Zaman’ın ana sayfalarını paylaşan vatandaşlar, Samanyolu yayın grubu’nun TÜRKSAT’tan çıkartılmasının yerinde bir karar olduğunu belirtirken yayınların Hollanda’da ne kablo’dan ne de uydudan izlenmediği tespit edildi.