Bu sabah eş zamanlı olarak Belçika’nın başkenti Brüksel’de patlayan bombalar Avrupayı sarstı. Brüksel Zaventem Havalimanı’nda meydana gelen iki patlamanın ardından Maelbeek metro istasyonunda da meydana gelen patlamalarda an itibarı ile 23 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Dünya’da yankı bulan Brüksel’deki terör saldırıları başta Belçika’nın komşuları Fransa’da ve Hollanda’da güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkartılmasına neden oldu.

Dünya’nın sayılı havalanları arasında yer alan Amsterdam Schiphol hava alanında hava trafiği arttı.Brüksel’e inmesi gereken bazı uçaklar, Schiphol’a yönlendiirildiği öğrenildi.

Hollanda önlem olarak Schiphol’a ülke içinden yapılan tren seferlerini durdururken, uçak seferlerinin de iptal edilip edilmeyeceği konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. Hollanda aynı zamanda özellikle metro ve tren istasyonlarında giriş çıkışlar kontrol ediliyor. Hoofddorp'da asılsız bomba ihbarları alınırken Amsterdam Centraal İstasyonun da iki peronun kapatıldığı bildirildi.Hilversum'da ise NOS binasının önünde polis araçlarının olması dikkat çekti.

Geçtiğimiz yıl Paris’te gerçekleşen saldırıdan sonra teröre karşı diken üstünde duran Faransa’da ise olası bir saldırıya karşı başta Paris olmak üzere ülke genelinde yoğun güvenlik önlemleri aldığı haberleri geliyor.

Brüksel de meydana gelen patlamaları DAEŞ örgütü üstlendi.

SONHABER.EU