Fransa Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, 10 savaş uçağının IŞİD'in başkenti olarak anılan Rakka'ya 20 adet bomba bıraktığını açıkladı.

Açıklamada, vurulan hedefler arasında komuta merkezi, eğitim kampları ve mühimmat depolarının olduğu kaydedildi.

Ancak her ne kadar IŞİD'in hedef alındığı söylense de, rastgele atılan bombalar sivilleri vurdu. Rakka'da bir hastane bombardıman sonucu yerle bir oldu, içinde kadın ve çocukların bulunduğu onlarca kişi hayatını kaybetti.

Fransa Savunma Bakanlığı, IŞİD'in birçok mühimmat deposunun ve karargahının vurulduğunu açıklarken, sosyal paylaşım sitesi twitterda yayınlanan görüntülerde, vurulan hastanede oluşan hasar gözler önüne serildi. Söz konusu görüntülerde hastanenin tamamen kullanılamaz hale geldiği gözükürken, sivillerin cesetlerinin sağa sola savrulduğu göze çarpıyor.

Paris'te gerçekleşen terör saldırısından sonra ani bir şekilde karşılık veren Fransa'nın hava saldırılarında kentin elektriğinin ve suyunun tamamen kesildiği bilgisi de verildi.

Fransa'nın başkenti Paris'te cuma akşamı gerçekleştirilen eş zamanlı terör saldırılarında 132 kişi hayatını kaybetmiş, 350 kişi de yaralanmıştı. Saldırıları terör örgütü IŞİD üstlenmişti.