Bunu da ancak koruyucu kıyafet ve doğru maske kullanarak aşma ihtimalleri bulunan sağlık çalışanları, salgının başlamasının üzerinden aylar geçtiği halde maske sorunlarının çözülmediğinden şikayet ediyorlar.

NOS'un haber sitesinde yayımlanan haberde, sağlık çalışanları için özel bir dağıtım sistemi kurulacağını ancak bunun gerçekleşmediğini söyleyen FNV sendika yetkilileri, çalışanların yarıdan fazlası (% 60) hala doğru ve kaliteli malzemeye ulaşmakta sorun yaşadığı bildirildi.

Yeni kurala göre; sağlık çalışanı maske ihtiyacını kendisi belirleyecek ve bunu beyan ettiği anda yeni maskeye ulaşması sağlanacaktı. Ancak işverenlerin bu kurala uymadığı ve maske isteyen çalışanlarına esklisini kullanmaya devam etmelerini söyledikleri ortaya çıktı.

“Özellikle evde bakım hizmeti yapan sağlık çalışanlarının, işverenleri tarafından maske konusunda bu muameleye tabi tutulmalarını anlamak mümkün değil” diyen FNV yetkilisi Kitty Jong, işverenlere ekstra bir maddi yük binmesini istemediklerini ama işverenlerin çalışanlarına muamele şeklinin evde bakım alanında çok daha önemli olduğunu vurguladı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız

Haber: Habernet