TUTİN/SJENİCA (AA) - Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun olarak yaşadığı Tutin ve Sjenica şehirlerinde, FETÖ'nün darbe girişimine tepki ve Türk hükümeti ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek amacıyla demokrasi nöbeti tutuldu, mitingler düzenlendi.

Tutin Belediyesince organize edilen demokrasi nöbetine katılan Türk vatandaşları ve Tutin halkı, ellerinde Türkiye bayraklarıyla Türkiye hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek mesajları gönderdi.

Demokrasi nöbetine katılan Tutin Belediye Başkanı Semsudin Kucevic, Türkiye'nin Tutin'de son derece önemli yatırımlar yaptığını anımsatarak, "Türkiye bizim kardeş ülkemizdir. Onun koca yüreğinde bizim için de yer var. Türkiye sayesinde okullarımız oldu, su kanallarımız yenilendi." dedi.

Darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz'da Türkiye'de bulunan Kocaeli Üniversitesi öğrencisi Senad Jasarevic de demokrasinin Türk halkı tarafından korunduğuna şahit olduğunu anlatarak, "Boğaziçi Köprüsü'nde binlerce insan vardı. Kimse şu ya da bu partiyi destekliyorum demedi, herkes ülkesi için mücadele etti. Asker ise halka ateş açtı." diye konuştu.

- Sjenica'da destek mitingi

Öte yandan Sjenica Belediyesince düzenlenen mitinge katılan yüzlerce vatandaş da Türk halkına destek mesajları gönderdi, darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden şehitler için dualar edildi.

Sjenica Belediye Başkanı Hazbo Mujovic, FETÖ'nün darbe girişimini kınayan ve Türkiye Hükümetine desteklerini ifade eden bildiriyi okuyarak, "Türkiye'de ülkesini korumak için hayatını feda eden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Sjenica olarak sizinleyiz." ifadelerine yer verdi.

Gösterilere katılan Boşnak Ulusal Konseyi Üyesi Fuad Bacicanin de Türkiye'nin tarihi boyunca yaşadığı askeri darbeleri anımsatarak, "Türkiye hükümetinin ve halkının FETÖ'nün darbe girişimini başarılı şekilde durdurması ülkenin ekonomik ve siyasi gelişimini göstermektedir." dedi.

Tarihte 15 Temmuz'un yeni bir çağın başlangıcı olarak yazılacağını dile getiren Bacicanin, Türk Hükümeti ve halkının darbeleri durdurabilecek güçte olduğunu kaydetti.

Gazeteci Muhedin Fijuljanin de FETÖ'nün sahip olduğu tüm gelirleri Türkiye'yi yok etmek için kullandığını söyleyerek, "Bu terör örgütünün ABD'de 140'ı aşkın okulu ve 60 binden fazla öğrencisi var. Bunlar sadece yaptıklarını gizlemek için kullandıkları paravanlar." ifadelerini kullandı.