Hollanda UETD’nin 8 Ekim akşamı düzenlediği 15 Temmuz şehitlerini anma programında konuşan Külünk, kripto FETÖ’cülere dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

“Bile bile, sırf para için bunlarla iş yapanlarında o hainlerden farkı yoktur”, diye sözlerine devam eden Külünk, sözlerinin Hollanda’nın iç işlerine karışmak değil, Hollandalı yetkilileri uyarmak olduğunun bilinmesini istedi.

Külünk konuşmasında, “ Bu FETÖ denen hainlerden Hollanda’ya da zarar geleceği için biz dost bildiğimiz Hollanda’yı uyarıyoruz. Dost acı söyler. Ülkesine ihanet eden bu haşhaşilerden kimseye hayır gelmez. Bunların para için yapmayacağı şey yoktur. Benim mezarım da, hesabım da tek kişilik. Kimseden korkumuz yok” dedi.

Amsterdam’da kurulma çalışmaları devam eden ve yıl sonuna doğru açılması planlanan bir işadamları derneğine FETÖ’cülerin yoğun ilgisinin olduğunu bildiğini belirten Külünk; “ İş adamlarımızı, ve Hollanda’yı, Türkiye’yi seven herkesi uyarıyorum; FETÖ’cüler ve Kriptolar Türkiye’deki darbe girişimi öncesi ve sonrası Türkiye’den kaçırdıkları paraları burada aklamayı düşünüyorlar. Benden söylemesi, bilginiz olsun. Biz Türkiye olarak elimizden geleni yapıyoruz. Bu hainler silahla yapamadıklarını ekonomik olarak yapmak için uğraşıyor, Türkiye’yi zayıf düşürmenin yollarını arıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar başarılı olamayacaklar” dedi.

©SONHABER.EU