ABD'li ilaç şirketi Pfizer ve Alman ilaç firması BioNTech, 5 yaş altı çocuklara COVID-19 aşısı için ABD Gıda ve İlaç İdaresi'ne (FDA) acil kullanım onayı başvurusu yaptı.

Pfizer ve BioNTech yaptığı açıklamada, FDA'nın bu yaş grubunda kamu sağlığı için acil ihtiyaç nedeniyle ilaç şirketinden başvuru yapmasını istediğini bildirdi.

FDA'nın talebi üzerine acil kullanım onayı başvuruş ve veri gönderimini başlatan Pfizer ve BioNTech’in açıklamasında "5 yaşın altındaki ve 6 aylıktan daha büyük çocuklara acil kullanım onayı verilmesinin toplum sağlığı için faydalı olacağını düşünüyoruz ve bu sebeple başvurumuzu ABD Gıda ve İlaç Dairesi’ne yaptık" ifadesi yer aldı.

ABD'de 4 yaş altı 1,6 milyondan fazla çocuk COVID-19' a yakalandığı belirtiliyor.

FDA, Pfizer ve BioNTech'in bu yaş grubuna COVID-19 aşısı için yaptığı acil kullanım onayı başvurusunu 15 Şubat'ta görüşecek.

Pfizer’ın konuyla ilgili yayınladığı yazılı açıklamada da çocuklara yönelik corona virüsü aşı araştırmasının başında 6 aylıktan 12 yaşın altındaki 4500 çocuğun gönüllü olduğu belirtildi. ABD, Finlandiya, Polonya ve İspanya’da testlerin gerçekleştiği kayıtlara geçti. Fakat diğer fazlarda katılımcı sayısının 8 bin 300 çocuğa çıktığı da kaydedildi.

İlaç şirketleri, bu yaş grubunda 3 doz aşı denemelerine ise devam ediyor.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın