Kendisine destek verecek herkese daha adil ve dürüst bir Hollanda için birlikte çalışma çağrısı yapan Farid Azarkan, bu kararı vermeden önce çok düşündüğünü hem DENK içinden hem de dışından gelen tepkileri takip ettiğini ve partisini yeni bir sürece taşımak için bu kararı aldığını söyleyerek şunları ekledi:

“İdeallerimiz için birlikte mücadele ettiğimiz DENK’lilerin desteğini hissediyorum. Ülkenin değişik yerlerinden aldığım mesajlar, bu adımı atmamda önemli bir etken oldu.”

Parti lideri olarak Azarkan, mevcut gündemde oluşan ırkçılık ve ayrımcılık karşıtı ortamı iyi kullanarak, Hollanda’da gerçek bir eşitliğin sağlanabileceğini ifade etti.

Irkçılık ve ayrımcılıkla mücadeleyi partilerinin ana çıkış noktası olarak belirlediklerini hatırlatan Azarkan, bu konuda tüm Hollandalıları partisini desteklemeye çağırdı.

Kendisine gelecek için bazı hedefler koyan Azarkan, onları da şu şekilde dile getirdi:

“Gençlik çağında olan partimizi artık olgunluk devresine geçirmek istiyorum. Bu da birşeyler başarabilmek için daha çok fikre ve ortak çalışmaya ihtiyaç duyacağımız anlamına geliyor. Bunun yanında, koronavirüs krizinin faturasının zaten zor durumda olan kesimler tarafından yüklenilmesini engellemek istiyorum. Devletimizin sağlık sistemi güçlendirilmeli ve elde edilen refah eşit olarak dağıtılmalı.”

Farid Azarkan, liderlik için DENK yönetimine başvuracak ve yaz tatili sonrası üyeler tarafından seçilmesi durumunda resmen lider olacak.

Halen DENK’ten mecliste vekil olarak bulunan ve partinin kurucusu olan Tunahan Kuzu da Azarkan’ın liderliğini destekliyor. Konuşmasında bu desteğe atıf yapan Azarkan; “Kuzu’nun kendisini %200, Öztürk’ün ise %100” desteklediğini söyledi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız
©SONHABER.EU