Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Euro Bölgesi'nin ocak ayına ilişkin yıllık enflasyon öncü verilerini yayımladı. Bölgede ocak ayında yıllık enflasyon yüzde 5,1'e çıktı. Bu rakam, verilerin Eurostat tarafından toplandığı son 25 yıl içindeki en yüksek seviye olarak kayda geçti.

Açıklanan verilere göre, Euro Bölgesi'nde aralıkta yüzde 5 olan yıllık enflasyon, ocakta yüzde 5,1'e yükseldi.

Euro Bölgesi'nde ocak ayındaki enflasyonun ana bileşenlerine bakıldığında, en yüksek yıllık enflasyon yüzde 28,6 ile enerjide gerçekleşti. Enerjiyi, yüzde 3,6 ile gıda, alkol ve tütün ürünleri, yüzde 2,4 ile hizmetler ve yüzde 2,3 ile enerji dışı sanayi ürünler ve izledi.

Bölgedeki ülkelere bakıldığında en yüksek ocak ayı enflasyonu yüzde 12,2 ile Litvanya'da ölçüldü. Bu ülkeyi yüzde 11,7 ile Estonya ve yüzde 8,5 ile Belçika izledi.

Hollanda’nın Ocak ayı enflasyon oranının yüzde 7,6 olduğu belirtilen açıklamada, enflasyonun Almanya'da yüzde 5,1, Fransa'da yüzde 3,3, İspanya'da yüzde 6,1 ve İtalya'da yüzde 5,3 olduğu kaydedildi.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın