2014 yılında 16 yaşındaki bir Türk kızı ile zorla yaptıkları belirlenen 8 erkek bu hafta Cuma günü hakim karşısına çıkıyor.



Schiedam’da 2014 yılı mayıs ayında ortaya çıkan olayda adı geçen 8 erkek bu hafta Cuma günü, reşit olmayan bir genç kız ile zorla ilişkiye girmek suçundan mahkemeye çıkıyor.



Savcılık “Esra” takma adı ile tanınan genç kızın zorla e zorlandığını aynı zamanda darp edildiğini belirtirken, kızın yaşının ve bu darp izlerinin zanlı olarak görülen 8 kişi için bir engel teşkil etmediğini iddia ediyor.



Savcılık aynı davada 21 yaşında bir genci “loverboy” olarak hareket ettiği için ve yaşları 20, 23 ve 26 olan üç gencin de insan ticaretine yardım ettiği ve internet üzerinden “Esra” için müşteri aradığı için yargılanacağını belirtiyor. Aralarında bir tanesinin ikametgah adresi olmadığını belirten savcılık, Rotterdam ve Vlaardingenli bu dört kişinin en erken kasım ayında mahkeme karşısına çıkmasını bekliyor.



Valkenburg’deki loverboy vakasını anımsatan Schiedam’daki vakada, ilginç detaylar da öne çıkıyor. Örneğin bu hafta mahkemeye çıkartılacak olan 9 kişinin avukatlarından biri müvekkillerinin direk olarak reşit olmayan kişileri aramadığını, internetten verilen ilanlarda “Esra”nın 18 yaşında olduğunun belirtildiğini söylüyor. Avukat Ralph Tetteroo, müvekkillerinin bilgisayarında yaptığı araştırmada da özellikle reşit olmayan kişilerin arandığına dair bir bulguya rastlamadığını belirtiyor.



Davada ilk önce 12 kişinin gözaltına alındığını belirten savcılık 3 kişinin delil yetersizliğinden serbest bırakıldığını söylüyor.



Öte yandan Avukat Tetteroo’ya göre Esra için gelen erkeklerden bazıları olay mahalline geldiklerinde ortama güvenmedikleri için binaya girmeden geri döndü. Aynı açıklama Valkenburg davasında Kimberly için de söylenmişti.



Esra loverboy kurbanı!



AD gazetesinin haberine göre Esra olarak adlandırılan 16 yaşındaki Türk kızı bir loverboy kurbanı. Sözü edilen loverboy, 3 arkadaşı ile birlikte sevgilisini internet üzerinden pazarlıyordu. Ancak gençlerin arasından birinin vicdani olarak rahat olmadığı için polise gidip anlatması olayın da patlak vermesine neden oldu. Gazete bu 4 kişiden sadece 21 yaşındaki loverboy’un tutuklu olarak bulunduğunu belirtiyor.



Esra’nın iki hafta boyunca 21 yaşındaki gencin evinin bodrumunda zorla fahişe olarak çalıştırıldığı olayın patlak vermesi ile 2014 yılı yaz dönemi sonrası polisin zanlıların peşine düştüğü ve bu kişilerin hepsinin telefon kayıtlarından arayarak bulunduğu belirtiliyor.



En büyüğü 54, en küçüğü 25 yaşında



Bu Cuma günü mahkeme karşısına çıkacak olan 8 kişiden 3’ü Rotterdam, diğerleri ise Utrecht, Voorschoten, Maassluis, Bleiswijk ve Amsterdam’dan. Bu kişilerden en yaşlısı 54 yaşındaki bir Rotterdamlı, en genci ise 25 yaşındaki bir Voorschotenlı.



© SONHABER.NL