Geçtiğimiz yıl xtc ticaretinden infaz edilen Murat Garki ve Barış Önder ile birlikte hareket eden ve Hollanda polisince sahte pasaporttan tutuklanan Ersin K. Türkiye’ye iade edilmemesi gerektiğini söyledi.

Bugün Den Haag Yüksek Mahkemesinde hakim karşısına çıkan Ersin K. eğer Türkiye’ye iade edilirse kesinlikle infaz edileceğinden endişe duyduğunu dile getirdi.

Ersin K.’nın tutuklanmasından sonra harekete geçen Türk makamları, Ersin’in 2013 yılı Temmuz ayında öldürülen Hollandalı Türk Zuhuri Şahin davası için iadesini talep etmişti.

Ersin K.’nın avukatı Bart Stapert ise müvekkilini Türkiye’deki davasının Hollanda’da görülmesi için mahkemeye başvuru yapmıştı. Ersin K. özellikle 26 Nisan günü Osdorp’ta öldürülen Barış Önder’in karısının da kurşunlanmasından sonra daha sıkı güvenlik altına alınmış ve yattığı hapishane değiştirilmişti.

Türkiye’ni tanınan mafyalarından Şahin grubu ile ilişkili olaylar zincirinde Zuhuri Şahin’i öldürdüğü iddia edilen 25 yaşındaki Murat Garki Türkiye’de 26 yaşındaki Barış Önder ise Hollanda’da infaz edilmişti. U olaylarla birlikte alevlenen Amsterdam yer altı dünyasında Ersin K.’nın da üçüncü infaz hedefi olduğu tahmin edilmekte.

Avukat Stapert müvekkilinin Türkiye’ye iade edilmesi halinde can güvenliğinin tehlikeye gireceğini dile getirdi.

Mahkeme hakiminin Ersin K.’nın iade edilip edilmeyeceğine 2 Eylül günü kara vermesi bekleniyor.

Barış Önder vakası ile ilgili haberi okumak için bu linke tıklayınız.

© SONHABER.NL