Belçika'da aralarında Türklerin de olduğu bazı aileler, yurtdışındaki mal varlıklarını beyan etmedikleri gerekçesiyle sosyal konutlardan çıkarılmaya başlanacağı açıklanmıştı. 

Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Sosyal Güvenlik Uzmanı Erhan Nacar, Avrupa'daki Türklerin Türkiye'de yapılan mal varlığı araştırmalarının hukuk dışı olduğunu belirtti.

Türkiye'den bilgi paylaşımı yapılmamıştır

Sonhaber'e açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Erhan Nacar, "Türkiye ile Belçika, Hollanda, Almanya, Fransa ve Avusturya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde yaşamakta olan Avrupalı Türklerin uluslararası sözleşme çerçevesinde otomatik bilgi paylaşımı, altyapı çalışmalarının tamamlanmaması nedeni ile Türkiye'den bilgi paylaşımı henüz yapılamamıştır.  

Bu bilgi paylaşımının yapılmamasının nedeni Türkiye’deki Kovid-19'un yol açmış olduğu sürece istinaden gerekli bilgi (data) altyapısının hazırlanıp anlaşmanın imzalanmış olduğu ülkelere sunulamamasıdır." şeklinde konuştu.

Türkiye'de yapılan araştırmalar hukuk dışıdır

Türkiye'deki özel şirketlerin gayri resmi araştırma yaptığını belirten Erhan Nacar, "Buna rağmen bazı illegal şirketler bir çok Avrupalı Türklerin  Türkiye'deki gelir ve mallarını özel şirketler ile anlaşma sağlayarak, elde ettikleri gayri resmi bilgi ve belgeler ile illegal yollardan vatandaşlarımızı yaşamakta oldukları sosyal konutlardan çıkartmaktadırlar. Bu sadece Belçika ve Hollanda'da başta olmak üzere 800'e yakın kişinin bilgilerine ulaşıldığını ortaya çıkarttı. 

Türkiye'de bazı değerlendirme uzmanlarının sunmuş oldukları ve altından resmi olmayan şekilde Türkiye Cumhuriyeti resmi kurumlarından alınmayan bu evrakların hiçbir geçerliliği olmadığı gibi bu bilgileri Avrupa ülkelerine belirli bir araştırma masrafı olarak satmakta olan bu kişilerin Türkiye'de araştırmaları yapılmakta olup, ilgili Cumhuriyet Savcılarına suç duyurularında bulunulmuştur.  Konu bizzat benim tarafımdan ve Osmanlı Emeklilik avukatları tarafından takip  edilmektedir." dedi.

Yapılan yasal olmayan araştırmaları vatan hainliği olarak belirten Erhan Nacar, hiç kimsenin vatandaşların bilgisini satmaya hakkı olmadığını ifade etti. Erhan Nacar, "Kanal 7 Avrupa ekranlarında her pazar Avrupa saati ile 13.10'da Avrupalı Türklerin yaşamış olduğu bu hukuka aykırı ve usulsüz araştırmaları ele alıyoruz. Türkiye'de gayri resmi yollardan araştırma yapan şirketler, Avrupalı Türklerin gelirlerini; ev, arsa, tapu bilgilerini, banka hesaplarını, şirket ve ticari gelirleri gibi bilgilerini Avrupa ülkelerine iletme karşılığında 2 bin 976 Euro araştırma masrafı adı altında para almaktadırlar. Bu durum açıkça vatan hainliğidir, Türkiye'yi satmaktır." açıklamasını yaptı. 

Resmi imza ve mühür olmayan hiçbir belge geçerli değildir

Türkiye'den temin edilen resmi imza ve mühür olmayan hiçbir belgenin geçerli olmadığını belirten Erhan Nacar, hukuk dışı araştırmalardan kurtulmak için çıkış yolu hakkında bilgiler verdi. 

Erhan Nacar, "Yapılan hukuk dışı araştırma ve bilgi teminine karşı, vatandaşlarımızda hukuk yollarını kullanarak karşı atağa geçmelidir. Maddeler halinde belirtmek gerekirse,

1- Türkiye Cumhuriyeti'nden temin edilen resmi imza ve mühür olmayan hiçbir belge geçerli değildir. 
2- İlgili Avrupa belediyeleri, kurumlar  ve sosyal yardım kuruluşları tarafından gayri resmi elde edilmiş olan belgelerin birer fotokopilerini alınız. 
3- Hukuka aykırı olarak düzenlenmiş ilgili raporun altında değerlendirme uzmanının adı, soyadı vb. bilgilerini alınız. 
4- Yaşamakta olduğunuz Avrupa ülkesi tarafından şahsınıza gelen çağrı mektubunu saklayınız.
5- Elde edilen, resmi olmayan belgeler sonucunda sizlere sunulan, hukuka aykırı elde edilmiş olan evrak ve belgeleri kabul etmeyerek, bu durumu ilgililere muhakkak iletiniz.

Belirttiğim istenilen belgelerin temininden sonra Türkiye'deki ilgili makamlara ileterek çözüm yollarının bulunmasına başlayabilirsiniz." açıklamasını yaptı.

Erhan Nacar
Osmanlı Emeklilik
+90 530 434 69 69

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU