Son yıllarda 'gıda terörü' olarak adlandırılan araştırmalarda firmaların ürünlerde kullandıkları maddelerde dürüst davranmadığı her geçen gün daha da netleşiyor. 2013 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan inceleme sonucunda bazı ürünlerin sağlığa zararlı maddeler içermesine rağmen etiketlerde belirtilmemesinin yanı sıra vejetaryen, Müslüman ve Yahudi kesiminde dikkat edilen maddelerin de gizlendiği ortaya çıkmıştı.

Joop.nl sitesinde yer alan haberde Foodwatch'ın Almanya şubesi tarafından yapılan son incelemeye göre elma suyunu arındırma aşamasında domuz jelatini ve hatta hayavnsal atıklar kullanılıyor, bu da genellikle domuz oluyor.

Foodwatch'ın raporu yıllar önce Hollanda'da gıda firmaları tarafından yapılan sahtekarlıkların tekrar günyüzüne çıkmasını sağladı. Kurum, hayvansal jelatinin yerine kullanılabilecek yeteri kadar madde olduğunu ve firmaların buna dikkat etmesi gerektiği yönünde uyarıda bulundu.

Almanya'da Lidl gibi süpermarketlerde satılan 31 farklı elma suyunun incelendiği belirtildi. İncelenen 17 markanın 7'sinde domuz jelatini tespit edildiği bildirildi.

SONHABER.EU