Türkiye’de olduğu gibi bu yılda dış temsilciliklerimiz de Türkiye Cumhuriyeti'nin 92. kuruluş yıl dönümü coşku ile kutlanmaya devam ediyor. T.C Lahey Büyükelçiliği tarafından verilen resepsiyonla Hollanda’daki kutlamaların ikincisi gerçekleşti.

T.C. Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan ve eşi Senem Arslan’ın ev sahipliği yaptıkları resepsiyonda diğer ülke temsicileri ile brilikte Hollanda'nın siyaset ve iş dünyasınından isimlerin katıldığı resepsiyonda davetlileri Büyükelçi Arslan ve eşi ile birlikte Elçi Kurtuluş Aykan karşıladı.



Davetlilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajını Türkçe ve İngilizce olarak okuyan T.C.Lahey Buyukelcisi Sadik Arslan " Bu sene Cumhuriyetimizin 92. Kuruluş yıldönümünü yurt içinde olduğu gibi yurtdışında da coşku ile kutluyoruz. Büyükeliliğimiz aynı zamanda Hollanda’da bir Türkevi gibidir. O nedenle burada yasayan vatandaşlarımzın temsilcileri, Hollanda Türk toplumunun üyeleri ve diğer ülkelerin tesmicilerinden olşuşan davetlilerimizle bu mutlu günümüzü birlikte, coşkuyla ve heyecanla kutluyoruz. Ülkemizdeki durum göz önüne alındığında teröre karşı verilecek en iyi mesaj milli günlerimizi taviz vermeden coşkuyla kutlamak olacaktır. Hollandalı dostlarımız ve vatandaşlarımızın katılımıyla bu mesajı verdiğimizi düşünüyorum. Bu yüzden oldukça mutluyuz” dedi.

Mükemmel ve kusursuz ev sahipliği yapan Büyükelçi Arslan ve eşi Sene hanım davetlilerle tek tek ilgilenerek Türk misafirperliğinin de en güzel örneğini sergilediler.

İki saat süren 92. Yıl Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu yoğun iş temposundan uzun zamandır bir araya gelemeyen, görüşemeyen insanların da bir araya gelmesine vesile oldu.

©SONHABER.EU