Hollanda Anadolu Gençlik üyeleri, arkadaşları Ekrem Deniz’in gözaltındayken başına bir şey gelmesinden endişe ettiklerini duyurarak, “Asıl cezalandırılması gereken Hollanda'nın katil polisleridir” dediler.

Açtıkları pankartta “Polis şiddeti durdurulsun” diyen Anadolu gençlik üyeleri, geçtiğimiz haftalarda Den Haag polisi tarafından gözaltına alınırken ölen 42 yaşındaki Mitch Henriquez ile birlikte davası hala devam eden ve nezarette öldürüldüğü iddia edilen 22 yaşındaki İhsan Gürz ve 17 yaşındaki Rishi Chandrikasing’in katillerinin polis olduğunu vurguluyorlardı.

Gözaltına alınan Ekrem Deniz’in ‘bir başka İhsan Gürz’ olmamasını isteyen arkadaşları Ekrem’in başına bir şey gelmesinden büyük endişe duyuyor.

Hollanda Anadolu Gençlik Ekrem Deniz’in gözaltına alınmasının ardından bir bildiri yayınlayarak, özellikle sosyal medya üzerinden dikkat çekmeye çalışıyor.

Dernek tarafından yayınlanan bildiri şöyle:

Hollanda'da polis tarafından katledilen Mitch Henriquez için yapılan eylemlerden dolayı göz altına alınmıştır Ekrem Deniz. Hollanda polisi hem katlediyor hem de bunu protesto edenlere saldırıyor. Yüzlerce insan göz altına alındı, onlarcası tutuklandı. Eylemlerin ardından ev baskınları yapıldı, burada yine tutuklamalar yapıldı. Baskınlar sırasında Anadolu Gençlik üyesi Ekrem Deniz'in de evi basıldı.
Arkadaşımızın başına gelecek herşeyden Hollanda polisi sorumludur. Polis şiddetine karşı gelmek suç değildir. Asıl cezalandırılması gereken Hollanda'nın katil polisleridir.

Hollanda Anadolu Gençlik

© SONHABER.NL