Salı günü KBO Birliği tarafından başlatılan bir kampanyada yaşlılara seslenildi. Unie KBO mali durumu giderek bozulan yaşlılara yaptığı çağrıda, “yaşadıklarınızı Başbakan Rutte’ya yazılı olarak sunun” dedi.

Geçtiğimiz birkaç yıl içinde yaşlıların durumunun giderek kötüye gittiğini belirten KBO Birliği, yaşanan bu sıkıntılara artık Başbakan Mark Rutte’nın cevap vermesi gerektiğini savundu. Birçok yaşlının mali olarak çok zor günler geçirdiğini belirten KBO, yaşanan sıkıntıların yazılı olarak Mark Rutte’ya gönderilmesi çağrısında bulundu.

Yapılan araştırmalar yaşlıların son 7 yıldır giderek alım gücünde gerileme yaşadığı ve zor şartlarda yaşamlarını sürdürdüğünü gösteriyor. 2016 yılı için düşünülen artışlara bakıldığında ise birçok hanenin gelirinin artacağını gördüklerini dile getiren KBO Birliği, ancak buna karşı yaşlıların yine geriye doğru itildiğini söylüyor.

Hükümetin son yıllarda uyguladığı politikalarla birlikte 2008 yılından bu yana yaşlıların gelirinin neredeyse yüzde 15 gerilediğini belirten KBO, tüm yaşlıların Başbakan’a mektup göndermesi gerektiğini vurguladı.

KBO www.degroetenaanrutte.nl sitesi üzerinden gönderilecek olan mektupların kısa bnir süre sonra toplanarak Başbakana iletileceğini kaydetti.

© SONHABER.NL