Almanya’daki pek çok İslami kuruluş bu dönemde camilere yapılacak maddi ve manevi yardımların her zamankinden daha elzem ve manidar olduğuna dikkat çekiyor. 

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilatlanma Başkanı Murat İleri bu minvalde camilere destek amacıyla bir kampanya başlattıklarını duyurdu.

İleri “Çin’de ortaya çıkan pandemi sebebiyle bütün ülkelerde olağan üstü tedbirler alındı ve alınmaya devam ediyor. Camilerimizin faaliyetlerini aktif yerine getirememesi sebebiyle, kira, borç ve genel giderleri karşılamada zorluk yaşama ihtimali görünmektedir.” dedi.

“Vakit camilere destek olma vakti.” şeklinde konuşan İleri, bu dönemde camilere hem maddi destekte bulunulması hem de manevi sahiplenme açısından yardım kampanyası ve üye kayıt çalışması yapılmasının uygun görüldüğünü ifade etti.

TOPLUMSAL SORUMLULUK
Manevi değerler ve bu değerleri yaşama gayretinin Müslümanlar için taşıdığı öneme vurguda bulunan İleri şöyle konuştu:

“Yaşadığımız hayat bu değerler üzerinden anlam bulur. Bu manada değerlerimizle yaşar, değer merkezli bir hayatı yaşama çabası içerisinde oluruz. Toplumlar da ancak değerleriyle varlığını sürdürür. Aksi takdirde toplumsal çözülmeler yaşanır. Müslümanlar olarak değerlerimizin korunmasında en önemli toplumsal görevi üstlenmiş olan camilerimizin yaşatılması gerekir. Zira camiler toplumsal varlığımızın tezahürleridir. Toplumsal varlığımızın sembolü camileri desteklemek ise toplumsal sorumluluğumuzdur.”

Başlattığı Camilere Üyelik Kampanyası ile bütün Müslümanları bulundukları şehirlerdeki camilere üye olarak destek olmaya davet eden IGMG hazırladığı afiş ve çeşitli görsellerle kampanyanın duyurusunu yaptı. Özellikle sosyal medyada paylaşılan afişlerde yer alan hesap numaraları üzerinden camilere bağış yapılması mümkün olacak.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız
Camia