Uzun süredir tartışılan ve düzenlenen yeni askerlik sistemi Meclis karşısında oylandı. Böylelikle askerlik 6 aya düştü, sürekli bedelli askerlik geldi. Bakaya ve yoklama kaçağına bir kereye mahsus bedelli askerlik hakkı getirildi.





Dövizli askerlik 30 bin TL’ye sabitlendi





Bedelli askerlik ücretleri yeni düzenleme ile birlikte en optimal çözüm olarak bedelli ya da dövizle askerlik yapmak isteyenler için 30 bin TL tek seferde ödenmesi kararlaştırıldı. Yıllara göre enflasyon oranında artırılabilecek. Yeni yasa ile yurtdışında yaşayan vatandaşlar 30 bin TL'nin karşılığını euro olarak ödemeyi yaptıkları günün kuru üzerinden ödeyecekler.





Dövizli askerlik bugünkü kur üzerinden 4 bin 500 Euro oldu





Yeni yasada yurt dışında en az 3 yıl süre ile fiilen çalışanlar, Milli Savunma Bakanlığınca verilecek uzaktan eğitimi alanlar, durumlarını ispata yarayan belgelerle birlikte bağlı bulundukları Türk konsoloslukları aracılığıyla askerlik şubelerine başvuracak. Yeni yasa ile bugünkü kur üzerinden dövizli askerliğin ücreti 4 bin 500 Euro oldu.





Askeralma Kanununa göre, yabancı ülkelerde çalışma iznini de ihtiva eden oturma izni veya doğrudan çalışma iznine sahip olarak işçi, işveren veya bir meslek ya da sanat mensubu sıfatı ile bulunanların ve çok vatandaşlık hakkına sahip olanların her türlü askerlik işlemleri, durumlarını ispata yarayan belgeler ile bağlı bulundukları Türk konsolosluklarına başvurmaları halinde 35 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar ertelenebilecek.





WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın





©SONHABER.EU

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!