Sosyal medya üzerinden kendine kurban arayan korsanlar, aralarında askeri Willem Orde nişanı sahibi Marco Kroon’un da bulunduğu birçok tanınan kişinin fotosunu kullanmaya başladı.

Fraudehelpdesk tarafından yapılan uyarıda dijital korsanların özellikle kadınları ağlarına düşürmek için tanınan kişilerin fotoğraflarını kullandığına dikkat çekildi.

Yapılan açıklamada Facebook sosyal paylaşım sitesini yer edinen bu dolandırıcıların, asker Kroon’un fotoğrafını kullanarak kadınları avlamaya çalıştıkları ve bu kadınlardan para sızdırdıkları vurgulandı.

Kendini Texas San Antonio’lu bir kişi olarak tanıtan Howard Nadler adlı kişinin asker Kroon’un fotosunu kullandığını belirten Fraudehelpdesk, tüm bu isimlerin ve fotoğrafların sahte olduğunu belirtti.

İç burkan, hüzünlü hikayelerle karşılaşıldığında daha uyanık davranılması ve “neden ben maddi destek vermek zorundayım?” şeklinde bir muhakeme yapılması gerektiğini belirten uzmanlar, özellikle çok iyi tanınmayan veya yüz yüze tanışılmamış kişilere güvenilmemesi ve kesinlikle para gönderilmemesi gerektiğine dikkat çekiyor.

2006 yılında Afganistan’da müfreze komutanı olarak görev alan Kroon, girilen birçok çatışmada tüm askerlerinin sağ salim çıkmasını sağladığı için 2009 yılında en yüksek nişan olan Askeri Willems-Orde nişanını almaya hak kazanmıştı.

© SONHABER.NL