Tele2 müşterilerine +53 ile başlayan Küba numarasıyla çağrı atıldığı ve geri aramalarını sağlamaya çalışan dolandırıcıların bu sayede pahalı yabancı servis numaralarına bağlanarak onlarca euro kazanç elde etmeye çalıştığı bildirildi. Anlatmaya gerek yok çilerin çoğu onu biliyor sitesine giriş için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.



'Wangiri' dolandırıcılığı olarak adlandırılan bu sistem ile çağrı atılan numarayı geri arayanların telefona cevap verilmediğini veya kapatıldığını zannetmesini sağlayarak uzun süre hatta kalmalarıyla dolandırıcıların para kazandığı bildiriliyor.



NOS'e konuşan Telecompaper'dan Tim Wijkman, bu dolandırıcılık yönteminin bilgisayar sistemi ile gerçekleştirildiğini ve bu kez piyangonun Tele2 numaralarına vurduğunu ifade etti.



Konuyla ilgili açıklama yapan Tele2, bilinmeyen yurtdışı numaralarının engellenmesini tavsiye ederken, müşterilerin bu numaraları geri aramasının kendi isteğine bağlı olması nedeniyle bu durumdan dolayı gelen yüksek faturaların ödenmesi gerektiğini belirtti.



SONHABER.EU