Amsterdam’da meydana gelen olayda eve gönderilen hastanın kısa bir süre sonra beyin kanaması geçirmesi, aile hekimliğini ve aile hekimlerini zor durumda bıraktı.

Elde edilen bilgilere göre ev doktoruna sol kolunda uyuşma ve sol gözünde bulanıklık şikayeti ile giden hasta ile ilgilenmeyen ev doktorunun, asistanın da uyarılarını dikkate almayarak hastasını muayene etmeden eve göndermesi şikayet konusu oldu.

Evine gittikten yaklaşık 45 dakika sonra beyin kanaması geçiren ve iki hafta hastanede yatmak zorunda kalan hasta ev doktorundan şikayetçi oldu.

Konunun sağlık bakanlığına intikal etmesinin ardından soruşturma başlatan Sağlık Bakanlığı Müfettişleri yaptıkları açıklamada, “ Beyin kanamasını önleyemezsiniz ama hastanın asistan tarafından değil bizzat ev doktoru tarafından muayene edilmesi gerekirdi. Bu nedenle aile hekimine uyarıda bulunuldu” dedikleri öğrenildi.

Ev doktorunun ve hastanın adlarının belirtilmediği olay gazetelerde yer bulurken, ev doktorları hakkında zaman zaman bu tür şikayetlerde tekrar gündem gelmiş oldu.

© SONHABER.NL